Δωρεάν μεταφορικά σε όλα μας τα προϊόντα μέχρι 08/01/24 !

Search icon

ΙΣΤΟΡΙΑ

Από το 1902 στην Ανδριανούπολη της ανατολικής Θράκης, ο Στεφανίδης Βασίλειος, ο πρώτος ωρολογοποιός της οικογένειας Στεφανίδη ανοίγει το πρώτο του κατάστημα, μαθαίνοντας τους πολύπλοκους μηχανισμούς ωρολογίων της εποχής κοντά σε Αρμένιους τεχνίτες.

Το 1918 ανοίγει κεντρικό κατάστημα στην πόλη της Δράμας. Το 1928 αναλαμβάνουν την επιχείρηση οι υιοί του, Ελευθέριος και Πάτροκλος, με το άνοιγμα και δεύτερου καταστήματος στη Δράμα και υποκαταστήματος στη Κομοτηνή.

 

stefanidis istoria 1
stefanidis istoria 2
stefanidis istoria 4
stefanidis istoria 3

Το 1940, με την έκρηξη του πολέμου, μεταφέρονται τα μαγαζιά και όλη η οικογένεια μετακινείται στην Αθήνα. Το 1945 ανοίγουν κατάστημα στην οδό Θεμιστοκλέους 4, το οποίο αποτέλεσε πόλο έλξης πολιτών για την αγορά των ωρολογίων & κοσμημάτων τους, καθώς και για την επισκευή των ωρολογίων τους.

Το 1955, το όνομα Στεφανίδης γίνεται συνώνυμο της ωρολογοποιίας και του εγγυημένου service.

Ο Βασίλης Στεφανίδης, κληρονόμος του ονόματος, φοίτησε στην Ελληνική σχολή ωρολογοποιίας, όπως επίσης και στην Ελβετία για 2 έτη.

Από το 1987 μέχρι σήμερα η παράδοση του ονόματος Στεφανίδη, συνεχίζεται στο κεντρικό κατάστημα στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 5, Αθήνα με υποκατάστημα (1995) στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 103, Νέα Ερυθραία.

stefanidis istoria 5